INMORMANTAREA IN CREDINTA ORTODOXA

„In Iisus Hristos nu exista o viata pana la moarte si o viata dupa moarte, ci o singura viata, care-i unica: de la nastere in vesnicie.” ( Parintele Constantin Necula )
Moartea conform Bisericii Ortodoxe este definita ca fiiind despartirea sufletului de trup. Trupul se intoarce in pamant, iar sufletul nu moare niciodata, el doar se intoarce la Dumnezeu, cel care l-a creat. Moarte este singurul lucru care nu poate fi ocolit in viata noastra.
Conform Sfintei Scripturi:
„Nu stiti ziua, nici ceasul…” (Mt. 25, 13)
Trecerea in nefiinta a unei persoane dragi este un moment dificil pentru oricare dintre noi, iar slujba de inmormantare este ultimul omagiu pe care il aducem persoanei care a plecat dintre noi. Pentru a ne desparti de persoana decedata corespunzator ritualul ortodox de inmormantare contine o serie de obiceiuri si traditii pentru omagierea sufletului plecat in lumea celor drepti. Etapele predecesoare inmormantarii:
– In cazul in care ingrijim o persoana aflata pe pat, aflata in imposibilitatea de a se deplasa credinta ortodoxa spune ca este de datoria celor care il ingrijesc pe bolnav sa cheme preotul pentru a impartasi persoana aflata pe patul de moarte, pentru a marturisi pacatele pe care le-a savarsit in timpul vietii si pentru a cere iertarea pacatelor. Se spune ca daca persoanele care l-au ingrijit nu s-au ocupat de acest demers acest lucru va ramane un pacat asupra familiei ramase.
Dupa decesul persoanei se anunta preotul parohiei de care apartinea persoana decedata, pentru a stabili cu acesta ora si data inmormantarii, precum si data si ora priveghiului.
0724 809 208
0753 661 704

Lasă un comentariu

Call Now ButtonApeleaza acum! 0724 809 208